Beretning fra DM 2023

DM 2023 blev afholdt d. 5. til 7. maj i skakforeningen Øbro's lokaler på Rosenvænget i København. Som sædvanlig blev turnering spillet over 6 runder, men særligt var måske at det var sidste gang hvor vi med sikkerhed kunne afholde turneringen med Store Bededag som hellidag. 

Som altid dog, bød turneringen på lange seriøse spil blandt garvede go spillere.

Turneringen blev vundet af Han Zhang 5d, som er kinesisk udvekslingsstuderende i Aarhus. Flere af Han's modstandere meddelte at de følte at de var med i spillet, men måske det mere var en falsk sikkerhed, da i sidste ende havde Han vundet alle sine partier!

Da Han ikke er dansk statsborger blev Danmarksmesterskabet vundet af Mathis Isaksen 4d, som formåede at vinde 5 ud af 6 spil

Et andet bemærkelsesværdigt resultat var Magnus Ibsen Rishøj 5k (nu 4k), som vandt 4 spil som kyu-spiller. Normalt gives der præmier for 5 sejre, men da Magnus' nederlag udelukkende var til dan-spillere og han vandt mod en 3 kyu spiller, endte Magnus også med at vinde en mindre præmie!

Se det fulde turneringsresultat i den Europæiske Go Database: https://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T230505B

Vi glæder os til at se flere Go spillere til DM i de kommende år :-)