Hyggeligt og vellykket børnestævne på Amager

Lørdag den 25. maj 2019 var dagen. Jeg, Lars Kristensen (4k) arrangør af stævnet, havde fået 3 afbud fra børn og unge som gerne ville deltage, men ikke kunne. Så jeg vidste at der kom 2 deltagere, brødrene David (12k) og Oliver (21k) Cruz Kristensen, på 11 og 9 år, som har spillet go i snart 2 år.

På dagen kom Elliott på 12 år og Jannis på nogenlunde samme alder, som skulle deltage i deres første go-stævne nogensinde. Elliott havde prøvet go før på en go-introduktionsdag og Jannis har spillet skak før. Så det var godt at Mathis Isaksen (3d), Jannik Gram (1d) og Mikkel Kragh Mathiesen (1k) fra Dansk Go Forbund og Københavns Go Klub, kom for at hjælpe med arrangementet; og fra klokken 9.30 til 11.00 gav introduktion på 9*9 bræt. Det havde vi alle, og særlig Elliott og Jannis, stor glæde af.

Efter pizza til frokost med snak mellem børn og voksne startede turneringen, som blev til 2 turneringer, klokken 12.

Én turnering hvor børnene spillede alle mod alle i lige spil på 13*13 med 7 i komi til hvid. Og én turnering hvor to voksne, Kim Johansen (11k) fra Ringsted Go Klub og Thomas Krogh (5k) spillede med børnene og hinanden med handikap. Turneringerne blev spillet samtidig med 5 runder hvor alle spillede mod alle og børnenes indbyrdes kampe blev overført til turneringen hvor der også var voksne med.

3 spilborde med fine kinesiske duge, stearinlys, blomster, 13*13/9*9 bræt, skåle med sorte og hvide sten samt go-ur stod klar. Der blev spillet med 12 minutter absolut tid og blandt børnene blev der trukket lod (nigiri) om hvem som skulle være sort (starte) og hvem som skule være hvid.

I første runde vandt David sikkert over Elliott, Oliver havde 7 sten og slog Thomas, og Jannis slog Kim på 9*9 bræt med 4 sten forud. Det var den eneste kamp som blev spillet på 9*9, resten af kampene blev spillet på 13*13.

At Jannis vandt var en overraskelse. Og Mathis, Jannik, Mikkel og jeg var alle imponerede over Jannis forståelse for spillet go.

Jannis: “Det gik ikke vildt godt. Han (Kim) slog nogle af mine brikker, men jeg havde mere areal. Han (Kim) kunne vist have dræbt nogle af mine sten. Men han gjorde det ikke, så jeg vandt.” (Om Jannis’ første kamp)

I anden runde vandt David over Kim, Oliver slog Jannis og Thomas slog Elliott.

Mathis, Jannik og Mikkel var adjudanter ved hver deres bord. Og de hjalp deltagerne med at gennemgå deres spil efter at de havde spillet færdig.

I fjerde runde slog Elliot Jannis, og det var tydeligt at de to blev bedre og bedre for hvert spil de spillede.

Elliot: “At spille og have det sjovt. Og at der var nogle som var bedre end mig at spille med.” (på spørgsmålet om hvad der var bedst ved stævnet.)

Mod Jannis lavede jeg en mur hvor jeg lukkede Jannis inde. Så spillede Jannis i et hjørne hvor vi kæmpede. Jeg vandt den kamp og spillet.”

Det var også sjovt at tale med og spise pizza sammen med de andre.”

Efter 4. runde havde David og Oliver vundet alle deres kampe. Sidste og 5. runde var således finalen mellem David og Oliver, som David vandt. I 5. runde slog Kim Elliott. Så Elliott, Jannis og Kim slog hinanden indbyrdes og kom på en delt 4. plads i turneringen med børn og voksne.

Efter færdige kampe var der sejersceremoni, hvor børnene efter placering kunne vælge en gave. Odense Go Klub, Dansk Go Forbund, AB-legetøj ved Trianglen, GAMES i Jorcks Passage samt Lars Kristensen havde været så venlige at give præmier. Og der har været gang i både go-bog, go-spil, træ-pusle-spil, “Rocket Football” og spisepinde, i den forløbet uge der er gået siden stævnet.

Her følger resultaterne:

Børneturnering (13*13):

 

1 runde

2 runde

3 runde

point

1 David Cruz Kristensen

3+

4+

2+

3

2 Oliver Cruz Kristensen

4+

3+

1-

2

3 Elliott

1-

2-

4+

1

4 Jannis Leloudas

2-

1-

3-

0

Voksen og børneturnering (13*13):

 

1 runde

2 runde

3 runde

4 runde

5 runde

point

1 David Cruz Kristensen

5+

6+

b1

4+

3+

b3

2+

5

2 Oliver Cruz Kristensen

3+

b8

4+

5+

6+

b5

1-

4

3 Thomas Krog

2-

w8

5+

w9

6+

w3

1-

w3

4+

w9

3

4 Jannis Leloudas

6+

b4 på 9*9

2-

1-

5-

3-

b9

1

4 (5) Elliot 

1-

3-

b9

2-

4+

6-

b8

1

4 (6) Kim Johansen

4-

w4 på 9*9

1-

w1

3-

b3

2-

w5

5+

w8

1

Det var en fornøjelse at afholde stævnet. Med engagerede hjælpere og interesserede deltagere. Tak for et godt stævne.

Jeg ser frem til de Danske Ungdoms Mesterskaber som spilles søndag den 23. juni i København Go Klub’s lokaler i Valby på Mellemtoftevej 11.

Lars Kristensen

2. juni 2019